joi, 27 noiembrie 2008

Problema! Idei, solutii, careva?

Ieri seara, in decurs de 30 min(intre doua cautari consecutive), site-ul nostru a cazut de pe locul 10 la cautarea dupa stringul "interfete web" ... undeva pe nicaieri( azi am cautat mai adanc si suntem undeva de pe la 130 si mai departe).

Aveti idee de ce s-a intamplat asta?
Solutii?


P.S. Nu ma intereseaza asa mult ca a cazut la cautare, cat "fenomenul" in sine. Si as vrea sa stiu de ce.

luni, 24 noiembrie 2008

Interfete web colaborative... sau cum intregul e mai mult decat suma partilor

Uitandu-ma cu mirare peste umarul unei prietene care se plimba pe net, am gasit un fel de Google Earth, dar care nu mai era doar o harta.

Prietena se uita la:



www.wikimapia.org

Aici nu doar vezi orice loc din lume, ci si numele lui...

Vroiai sa stii ce era in cladirea de langa casa pe langa care treci zilnic? Esti curios sa stii ce se gaseste intr-un parc, sa cunosti ce e in aproape fiecare casa ce-o intalnesti cand te plimbi pe bulevardul X?

Te invitam sa citesti articolul integral pe site-ul nostru.

Ce va fi?

In curand va aparea pe site un articol despre flex si legatura cu interfetele web.
Si cum a trecut aproape o luna de cand proiectul a capatat forma, o sa facem publice informatiile de pe google analytics de pana acum.

O sa vorbim un pic si de tema a doua la iom, si o sa venim cu o propunere de proiect (sa nu mai fie chinuiti si copiii de anul viitor cu tema asta :P).

Daca v-am starnit cat de cat curiozitatea, va asteptam pe site-ul nostru.

Sinziana

P.S. Asteptam idei. Ce v-ar interesa sa mai aflati?

miercuri, 19 noiembrie 2008

Cat valoreaza site-ul tau?

Avem site... si nu-l vindem ieftin. Dar ne mandrim ca l-am crescut, si ca deja, in nici 30 de zile de existenta, a ajuns sa valoreze, zic unii, $5000. Veti intreba, cine? Uitati aici:



Din cate zic ei, avem 270 de linkuri care trimit catre noi, iar linkul vostru pe pagina noastra v-ar costa 5$/luna.

Iata aici rezultatele analizei de la dnScoop.com:





Vreti sa stiti si voi cat valoreaza site-ul vostru? Incercati aici:

www.dnScoop.com

Sau pentru o lista mai larga de site-uri ce realizeaza astfel de evaluari de website-uri, cititi un post foarte interesant aici:

BlogsThatFollow - How much is your site worth?

luni, 17 noiembrie 2008

Ce puteti gasi pe site-ul nostru

... gratis (ca tot suntem o firma de IT).

1. Link-uri pe alese - o suita de resurse utile in dezvoltarea interfetelor web, programe, tool-uri de validare, si multe alte lucruri http://interfete-web-online.com/linkuri.html

2. Articole - In cadrul sectiunii articole veti gasi informatii detaliate despre diferite tehnologii folosite in designul interfetelor web si despre modul optim de intrebuintare al acestora http://interfete-web-online.com/articole/articole.html

3. Teme ... da, teme la IOM - numai bune de invatat din ele. Nu sustinem copierea, insa sustinem o buna documentare, si implementarea unor exemple minime ajuta la asta http://interfete-web-online.com/surse_gratuite.html

4. Blog-ul echipei - adica aceasta :). daca vreti sa aflati parerile membrilor echipei, ultimele stiri sau ce s-a mai intamplat nou pe site(http://interfete-web-online.com), atunci ati nimerit unde trebuie.

P.S. Cat de curand o sa apara si tema mea pe acolo. Colegii mei le-au pus deja.

duminică, 9 noiembrie 2008

Flickr API

... și de ce mi-a plăcut sa fac un crawler.


Cum spuneam câteva posturi mai jos, yahoo pune la dispozitia dezvoltatorilor API-uri pentru site-urile sale.
Tot cautând pentru tema, am avut de ales intre doua care mi-au plăcut: del.icio.us si flickr. L-am ales pe al doilea, ca e mai complex și avea funcții care ma ajutau direct în cerința temei: http://www.flickr.com/services/api/.

Ce mi-a plăcut e ca mai pentru toate serviciile oferite, găsești doua tipuri de metode: una pentru userul autentificat, și una pentru vizitatori. De exemplu, pentru a afla lista de contacte a unui user, avem flickr.contacts.getList (e necesara logarea) și flickr.contacts.getPublicList ( e necesara doar o cheie de autentificare). Evident, exista o privare de informații aici, in xml-ul rezultat de la prima având mai multe date disponibile despre lista de contacte a utilizatorului (prieteni, contacte sau familie - doar atât permite flickr). Evident, la a doua rezultatul este un XML mai simplu, doar cu numele și adresa contactului, și ... câteva câmpuri auxiliare, care nu precizează însa relația cu userul de la care se pornește.

Ce nu mi-a plăcut? Ca nu ofera servicii directe pentru tot ce as fi vrut eu (sa-mi ia de exemplu comentariile fotografiilor unui user). Trebuie autentificare - flickr.activity.userPhotos.

Ma plâng acum de ceva ce acum câteva săptămâni mi se părea a fi normal. Securitatea are și ea un preț. Problema e ca cei de la yahoo nu securizează ceea ce trebuie.

Pana una alta, daca vreti sa faceti tema repede, va sfatuiesc sa alegeti flickr sau del.icio.us API, combinat cu python.

Raspund aici unui comment de la alt post: ca sa fac scrisul mai lat, trebuie sa schimb layout-ul. Ori blogger ofera layouturi de bloguri personale. Nu am timp deocamdata sa pun un altul (done by me).

duminică, 2 noiembrie 2008

Let's talk about semantic web

API de la Yahoo

Cautand pentru tema de la IOM, am aflat ca Yahoo pune la dispozitie niste api-uri "ca lumea": http://developer.yahoo.com/
Asta e si cu doua taisuri ;). Citisem intr-un blog al unuia de la Yahoo ca lumea nu prea e de acord ... pana la urma, de exemplu, daca au un api mai "social", cum ar fi cel pentru 360, toate informatiile userilor ar fi disponibile. Inca sunt discutii pe tema asta la ei acolo.

Pana una alta, mie mi s-a parut interesant api-ul de la flickr si del.icio.us.

A, si pentru fanii de hi5, si ei au asa ceva ... dar nu m-am interesat cat e de bun.